Kees de Koning onderscheiden met zilveren erepenning

Onze welbekende oud-secretaris Kees de Koning heeft op 10 november van de burgemeester de zilveren erepenning van de Gemeente Tholen ontvangen. De erepenning werd overhandigd door zijn moeder.

Kees is onderscheiden vanwege zijn vele vrijwillerswerk, met name ook voor de Heemkundekring. Hij was in 2002 mede-oprichter en is 18 jaar bestuurslid (secretaris) van de vereniging geweest. Hij is lange tijd de drijvende kracht geweest achter het jaarboek, en heeft ook menig artikel daarvoor geschreven. Het boek ‘Gevallen en gebroken’ over de Thoolse oorlogsjaren beschouwt hij als zijn mooiste werk. Dit boek schreef hij samen met Wally Blaas.

De uitreiking heeft vanwege het coronavirus in besloten kring plaatsgevonden. Namens de Heemkundekring was onze voorzitter Gré Boelhouwers aanwezig.

Voor een uitgebreid verslag verwijzen wij naar het artikel in de Eendrachtbode van 12 november. De Eendrachtbode heeft ons welwillend toestemming verleend om het volledige artikel als pdf-bestand op onze website te tonen (copyright Eendrachtbode 2020). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *