0 reacties

1. Heel leuk om deze foto’s tezien. Onze fietsen kwamen van Duine vandaan en ook mijn rolschaatsen en kunstschaatsen kochten we daar. De Goffau herinner ik me ook goed.

2. Voor bestuur een leden van de Heemkundekring hopen wij dat een echt Nieuw jaar zal worden. Een nieuw jaar, met daarin allerlei interessante oude geschiedenis. Dat mag over van alles gaan: cultuur, bebouwing, landschappen, personen, dialect, alles wat onze oorsprong betreft.
    Jammer dat 2020 op deze ongewenste manier verliep, gelukkig werd dat niet door mensenhanden bepaald, die mensenhanden die we elkaar op dit moment niet eens mogen geven.
    Maar toch, er komen betere tijden , ook wat betreft die oude tijden. Succes bij alle taken die het bestuur op zich genomen heeft, en waarvan de leden genieten!
    Blijf gezond!

3. Beste Piet en Kees en allen die er verder aan mee hebben gewerkt,
    Hartelijk dank voor het mooie jaarboek 2020 met de drie interessante artikelen. Echt zeer de moeite waard om te lezen en kennis van te nemen. Leuk dat ik het schilderij van de Kapoenhof tegen kwam.

4. Mooie foto’s van een prachtig ambacht. Hartelijk dank! Als kind stond ik dikwijls bij Smid Gebraad aan de Bakstraat in Tholen te kijken. Smid De Goffau heeft voor ons nieuwbouw huis aan de Schoolstraat 10 in Poortvliet, momenteel pastorie van de Hervormde Gemeente, op beide schoorstenen , in 1981 prachtige, kwalitatief uitstekende kappen gemaakt, onder andere met een windwijzer. Ze staan daar nog in weer en wind te pronken!

5. Beste Redactie, Eindelijk de tijd genomen om het Jaarboek door te lezen. En er van genoten. Interessante onderwerpen, mooie illustraties. Ik kan me verhalen herinneren van een vriend die over een mussengilde op Schouwen Duiveland vertelde. Ik denk dat het nu ook ter ziele is, ga het nog eens informeren.
    De prent op pagina 53 van het Kroonwerk Slickenburg kochten wij jaren geleden bij een antiquair. Mooi om te lezen wat we nu , in ons appartement daar vlak tegenover, nu in ons bezit hebben.
    Nogmaals complimenten en hopelijk komt in de toekomst alles weer op de rails zodat we nog meer kunnen genieten van ons verleden!
    Groeten Jopie Meerman

6. Mooi plaatje; toen waren de winters nog winters. Is dit de winter van 1927/1928? De brug lag er al wel, maar werd nog niet gebruikt? Of is in een later jaar de brug afgesloten geweest, waarbij de veerpont weer werd ingezet?

Wie kan mij meer vertellen?

7. hoi Ad,
    bij het openen van de mail zag ik ’n paar foute namen staan n.l. Bolier- van Bezooijen en Verkerke – van Bezooijen
    hierboven staan ze wel goed, dus zal het wel goed komen ee.
    grt.Plony

1. Om een of andere reden had ik de namen verward. Na publiceren zag ik het gelijk en dus onmiddellijk aangepast. Bedankt voor je reactie! Groet, Ad

8. BESTE AD,
    Leuk geschreven, en goed leesbaar, dit artikel.
    ik heb al suggesties voor een volgende, ter voorbereiding wat en waarom we gaan restaureren.
    vraagje,
    heb jij voor mij misschien twee foto’s op zo groot mogelijke resolutie,
    namelijk de eerste foto van eerste serie met het z-o aanzicht van de boerderij met het schaap erop. en die met Daan geertje Antje en bram Moerland.
    ik zal desgewenst ook een analyse geven van de foto’s zoals een bouwhistoricus het zou bekijken.
    voor de correspondentie in de toekomst kun je wat mij betreft het beste de volgende gebruiken vers van de pers daarom.
    hans@grotemuiterij.nl
    dan hou ik de zakelijk email ook wat meer gescheiden. alvast bedankt.

mvg Hans Smeenk

,

1. Bedankt Hans. De foto’s komen eraan. Volgens de aantekeningen is de foto van de broers en zus Moerland genomen aan de Oostvest in Sint-Maartensdijk. Dat zal ik nog dubbelchecken.

9. Ik hoorde dat mijn oud-klasgenoot Adrie Geluk inmiddels niet meer op de boerderij woont maar z’n zoon. De tekst is aangepast.

1. Ik zal het doorgeven aan de organisator. We hebben overigens i.v.m. de benodigde 1,5 meter afstand extra ruimte geregeld bij de Wellevaete. Hierdoor kunnen we circa 55 mensen ontvangen. Laat dat je dus niet weerhouden om te genieten van een informatief avondje!

10. Op aangeven van Kees Fase is het onderschrift bij de rechtse foto onder de Inleiding aangepast.
    De personen zijn Dies Dorst (1882-1962) met zijn dochter Nel (1922-2005).
    De foto dateert dus van ergens eind jaren 20 van de vorige eeuw.
    De boerderij op de achtergrond is uiteraard de Grote Muiterij.

11. Van Gemeentearchief Tholen ontvingen we nog een zeer oude foto van de Grote Muiterij. Hiervoor onze hartelijke dank. De foto hebben we toegevoegd bij de eerste slideshow van het artikel. Op de foto bestaat de stalgevel nog uit houten planken wat de foto dateert op rond 1900.