Jaarboek 2020

Jaarboek 2020

Het jaarboek 2020 is wat later dan gewoonlijk vorige week bij de leden thuis bezorgd, of per post verzonden.

Kees de Koning beschrijft op boeiende wijze de inwonerlijst van Sint-Maartensdijk uit 1748, en twee leden die nakomelingen zijn van de hierop voorkomende Cornelis de Wilde.

Hans Zuurdeeg beschrijft een voor de meesten onbekend fenomeen: de mussengilden op het eiland Tholen. Tineke Fopma en Piet Quist bespreken vervolgens de symboliek op de vlag van het mussengilde van Sint-Annaland.

Tenslotte bespreken Piet Quist en John Verweij de Linie van de Eendracht, het oudste onderdeel van de Hollandse Waterlinie.

Ben je nog geen lid maar wel geïnteresseerd in deze artikelen? Meld je dan aan via deze website. Voor slechts €12 per jaar (€18 voor een gezin) ben je al lid, en krijg je niet alleen dit jaarboek, maar ook het jaarboek 2019 (zolang de voorraad strekt).

2 reacties

  1. Beste Piet en Kees en allen die er verder aan mee hebben gewerkt,
    Hartelijk dank voor het mooie jaarboek 2020 met de drie interessante artikelen. Echt zeer de moeite waard om te lezen en kennis van te nemen. Leuk dat ik het schilderij van de Kapoenhof tegen kwam.

  2. Beste Redactie, Eindelijk de tijd genomen om het Jaarboek door te lezen. En er van genoten. Interessante onderwerpen, mooie illustraties. Ik kan me verhalen herinneren van een vriend die over een mussengilde op Schouwen Duiveland vertelde. Ik denk dat het nu ook ter ziele is, ga het nog eens informeren.
    De prent op pagina 53 van het Kroonwerk Slickenburg kochten wij jaren geleden bij een antiquair. Mooi om te lezen wat we nu , in ons appartement daar vlak tegenover, nu in ons bezit hebben.
    Nogmaals complimenten en hopelijk komt in de toekomst alles weer op de rails zodat we nog meer kunnen genieten van ons verleden!
    Groeten Jopie Meerman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *