Geslaagde keutjesavond in Sassegrave

Afgelopen vrijdag heeft de Heemkundekring weer eens een keutjesavond kunnen organiseren. Het werd deze keer in de Sassegrave te Scherpenisse gehouden. Ondanks de coronaperikelen en wat afzeggingen vanwege ziekte was de opkomst met 26 gasten bevredigend.

Gastvrouwe Renate Bruijnzeel -Slager controleerde de gasten bij binnenkomst met de corona-app zodat iedereen met een gerust hart naar binnen kon.

Na een welkomstwoord door secretaris Piet Quist schotelde Renate de gasten een uitstekende maaltijd voor. Op het menu stonden allerlei gerechten met vlees van het varken: erwtensoep, worsteballen, worst in de darm, kaantjes, speklapjes, uitgebakken vet spek, vleesribbetjes, beenham en zult.

Na afloop las Jopie Meerman een verhaal voor in het Zeeuwse dialect.

Wat cultureel erfgoed betreft was het dus genieten,  zowel oude gebruiken (de keutjesavond) als ons Zeeuwse dialect kwamen aan bod.

Renate vraagt om de coronapapieren
De QR-code wordt gescand
Welkomstwoord door Piet Quist
Jopie op z'n Zêêws
Vorige slide
Volgende slide

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door Hans van ’t Slot. Heb je zelf ook foto’s gemaakt? Als je ze naar me mailt, dan kunnen ze worden toegevoegd. Heb je bezwaar tegen een foto waar je op staat, laat het me dan weten. Dan kan ik die verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *