Elk jaar in het tweede weekend van september zijn duizenden prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden.

Dit jaar heeft Heemkundekring Stad en Lande van Tholen voor u vier fietsroutes en een wandelroute opgesteld. Deze routes zijn nog steeds te gebruiken, ook al is de Open Monumentendag van 2019 alweer voorbij.

De Open Monumentendag was dit jaar op zaterdag 14 september 2019. In heel Nederland werden diverse monumenten opengesteld voor het publiek. Wethouder Peter Hoek opende op zaterdagmorgen officieel de Open Monumentendag voor de regio Tholen. Dit deed hij in de Rooms-Katholieke Willibrorduskerk in Oud-Vossemeer. Een prachtige kerk waar speciaal voor de gelegenheid ook een kleine expositie was over de Kermis. Bezoekers, waaronder leden van de stichting Streekdracht Tholen, bestuursleden van onze Heemkundekring en vertegenwoordigers van de kerk, werden speciaal voor de gelegenheid getrakteerd op een oliebol.

De leden van de stichting Streekdracht Tholen bezochten, gehuld in klederdracht, een aantal van de in totaal zeventien opengestelde monumenten.