Activiteitenkalender 2017

Aug 12     Braderie Sint-Annaland

Neem een kijkje in onze stand voor foto's met een geschiedenis, men kan ook vragen stellen, ook over je eigen oude foto's. We  staan met onze stand bij de Meestoof.

 

Sept 08     Klassendag Open Monumentendag

Sept 09     Open Monumentendag

 

Sept 23      Excursie Bevrijdingsmuseum Zeeland te Nieuwdorp

Na een grondige verbouwing van de boerderij opende op 30 oktober 2009 Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet het nieuwe Bevrijdingsmuseum Zeeland. De opening vond plaats in het kader van het totale programma rondom de 65e herdenking van de Bevrijding Zeeland en de Slag om de Schelde”.

Bevrijdingsmuseum Zeeland toont de bewogen geschiedenis van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog en het Bevrijdingsmuseum Zeeland heeft een enorme collectie.

De bezoekers kunnen ook een kijkje nemen in het nieuwe 3 hectare grote Bevrijdingspark Zeeland. Het concept van het Bevrijdingspark is uniek. Nergens in West-Europa is er sprake van een dergelijke opzet. In het park is de unieke en bewaard gebleven noodkerk uit Ellewoutsdijk gereconstrueerd en herbouwd. Een tweede uniek element is het Stiltebos, een plek waar ruimte is voor bezinning en reflectie. Verder is het Bevrijdingspark ingericht met bunkers, een baileybrug, versperringen, een Shermantank et cetera. 

Tijdig zullen de leden meer informatie krijgen o.a. hoe laat en waar de Bus vertrekt.

 

Okt 10 Lezing over het Waterschap

Deze lezing zal in het teken staan over wat doet een waterschap en zijn taken. In het bijzonder over het waterschap op Tholen. Er zullen diverse zaken de revue passeren zoals de dijken, beroepen zoals zoutwinning, rampen als gevolg van en nog andere zaken van het waterschap zullen aan de orde komen.

Deze lezing zal gegeven worden door Bertrand van den Boogert in de Wellevaete, hoenderweg 133 te Sint-Annalan

 

Nov         Keutjesavond.