Activiteitenkalender 2017

Aug 12     Braderie Sint-Annaland

Neem een kijkje in onze stand voor foto's met een geschiedenis, men kan ook vragen stellen, ook over je eigen oude foto's. We  staan met onze stand bij de Meestoof.

 

Sept 08     Klassendag Open Monumentendag

Als schoolgaande is het toch leuk de geschiedenis te weten van je leefomgeving  en daarom organiseert de Heemkundekring elk jaar voorafgaand aan de Open Monumentendag een klassendag. Dit jaar zullen 109 leerlingen van de basisschool door L.Moerland rond geleid worden in de Hervormde Kerk in Tholen. J.de Korte zal 38 leerlingen de geschiedenis vertellen over het voormalig Stadhuis van Tholen.

Daarna zal er op school nog aandacht besteed  worden over die rondleidingen door middel van invulkaarten.

 

Sept 09     Open Monumentendag

Het Thema van dit jaar ‘Boeren, burgers en buitenlui’ past goed bij onze gemeente een reden om dit jaar de opening te laten plaatsvinden op de "Kettinghoeve" ofwel "t Huys Vermuyden" een boerderij met een rijke geschiedenis om het thema van 2017 stevig neer te zetten.

De opening zal geschieden door Wethouder van Dis dit om 11.00 uur. Adres: Kettingdijk 5 in Tholen.
Bezoekers kunnen aansluitend aan de opening genieten van de Thoolse klederdrachtgroep, tevens worden er oude landbouwwerktuigen getoond.

Er zijn in onze gemeente die dag 22 monumenten  open voor bezichtiging. Meer info klik hier

 Kettinghoeve

 

Sept 23      Excursie Bevrijdingsmuseum Zeeland te Nieuwdorp

Het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp is de bestemming van onze excursie op zaterdag 23 september. We reizen weer met de bus, vertrek 9.30 u. vanaf het parkeerterrein bij het gemeentehuis in Tholen.

Na de ontvangst met koffie wordt een film getoond, daarna leidt een gids ons rond door het museumNa de lunch bekijken we, buiten,  het nieuwe 3 hectare grote Bevrijdingspark Zeeland. Het concept van het Bevrijdingspark is uniek. Nergens in West-Europa is er sprake van een dergelijke opzet. In het park is de unieke en bewaard gebleven noodkerk uit Ellewoutsdijk gereconstrueerd en herbouwd. Een tweede uniek element is het Stiltebos, een plek waar ruimte is voor bezinning en reflectie. Verder is het Bevrijdingspark ingericht met bunkers, een baileybrug, versperringen, een Shermantank et cetera. Dan wordt de thuisreis aanvaard, we denken rond half vijf terug te zijn in Tholen 

Opgave voor deelname uiterlijk 31 augustus a.s. bij de secretaris ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0166-672872)  met vermelding van naam, adres, aantal personen en nummer van uw mobiele telefoon. Of via de website klik dan hier>>

Wat de bus betreft, geldt: vol = vol.

De kosten (incl. toegang, gids, lunch en bus) zijn 21 euro p.p. voor leden en 30 euro voor introducés. Dit kan contant afgerekend worden bij vertrek. Graag tijdig aanwezig zijn.

 

Okt 10 Lezing over het Waterschap

Deze lezing zal in het teken staan over wat doet een waterschap en zijn taken. In het bijzonder over het waterschap op Tholen. Er zullen diverse zaken de revue passeren zoals de dijken, beroepen zoals zoutwinning, rampen als gevolg van en nog andere zaken van het waterschap zullen aan de orde komen.

Deze lezing zal gegeven worden door Bertrand van den Boogert in de Wellevaete, hoenderweg 133 te Sint-Annalan

 

Nov  17    Keutjesavond.  Hier wordt u nog nader over geïnformeerd.