Activiteitenkalender 2017

Aug 12     Braderie Sint-Annaland

Neem een kijkje in onze stand voor foto's met een geschiedenis, men kan ook vragen stellen, ook over je eigen oude foto's. We  staan met onze stand bij de Meestoof.

 

Sept 08     Klassendag Open Monumentendag

Als schoolgaande is het toch leuk de geschiedenis te weten van je leefomgeving  en daarom organiseert de Heemkundekring elk jaar voorafgaand aan de Open Monumentendag een klassendag. Dit jaar zullen 109 leerlingen van de basisschool door L.Moerland rond geleid worden in de Hervormde Kerk in Tholen. J.de Korte zal 38 leerlingen de geschiedenis vertellen over het voormalig Stadhuis van Tholen.

Daarna zal er op school nog aandacht besteed  worden over die rondleidingen door middel van invulkaarten.

 

Sept 09     Open Monumentendag

 

De opening van Open Monumentendag op de Kettinghoeve was één groot festijn mede door de inspanning van Carolien, Kees, Mieke en Rinus en hun vrienden. Ook mede door de eigenaren van de oude landbouwwerktuigen en tractoren en de Thoolse Klederdrachtgroep. Deze opening werd gedaan door wethouder van Dis.

De Heemkundekring Tholen en de Gemeente Tholen wil allen van harte bedanken voor jullie inspanning.

Ook de eigenaren en beheerders van de andere geopende monumenten willen wij van harte bedanken voor medewerking aan deze dag.

Dit met de wens om in 2018 weer zo een onvergetelijke dag te organiseren

Namens het bestuur van de Heemkundekring 

 

 

 

Sept 23      Excursie Bevrijdingsmuseum Zeeland te Nieuwdorp

Het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp was de bestemming van onze excursie op zaterdag 23 september j.l. We reizen weer met de bus.

Na de ontvangst met koffie werd een film getoond, daarna leidde  een gids ons rond door het museumNa de lunch bezochten we buiten het nieuwe 3 hectare grote Bevrijdingspark Zeeland. Het concept van het Bevrijdingspark is uniek. Nergens in West-Europa is er sprake van een dergelijke opzet. In het park is de unieke en bewaard gebleven noodkerk uit Ellewoutsdijk gereconstrueerd en herbouwd. Een tweede uniek element is het Stiltebos, een plek waar ruimte is voor bezinning en reflectie. Verder is het Bevrijdingspark ingericht met bunkers, een baileybrug, versperringen, een Shermantank et cetera. Dit museum moet u vast een keer gaan bezoeken.

  Bekijk de foto's 

 

Okt 10 Lezing over het Waterschap

Deze lezing zal in het teken staan over wat doet een waterschap en zijn taken. In het bijzonder over het waterschap op Tholen. Er zullen diverse zaken de revue passeren zoals de dijken, beroepen zoals zoutwinning, rampen als gevolg van en nog andere zaken van het waterschap zullen aan de orde komen.

Deze lezing zal gegeven worden door Bertrand van den Boogert in de Wellevaete, hoenderweg 133 te Sint-Annalan

 

Nov  17    Keutjesavond.  Hier wordt u nog nader over geïnformeerd.