Activiteitenkalender 2017

Apr  13     Jaarvergadering met lezing

In het eerste gedeelte van deze avond zullen naast financiële zaken diverse andere zaken aan de orde komen, daarover wordt u later geïnformeerd. Aansluiten aan deze ALV een lezing. Het onderwijs op Tholen, 1578-1801.

Deze lezing wordt gehouden door Huib Uil archivaris van de gemeente Schouwen-Duiveland, Huib Uil zal ingaan op de diverse vormen van onderwijs op Tholen 1578-1801.

Huib Uil  is onlangs gepromoveerd bij de VU te Amsterdam met zijn proefschrift "De Scholen syn planthoven van de gemeente”. De tekst van zijn proefschrift waren de woorden van de kerkenraad van Sint- Maartensdijk en wat dit inhield, nu heel wat, het belicht een periode waarin naar schoolgaan geen vanzelfsprekende zaak was.Dit wordt weer een boeiende lezing, wil je meer weten kom dan op 13 april naar de Wellevaete in Sint-Annaland om 19.30 uur begint deze avond.

Tot dan

Het bestuur van de Heemkundekring Tholen

 

 

Aug 13     Braderie Sint-Annaland

Neem een kijkje in onze stand voor foto's met een geschiedenis, men kan ook vragen stellen, ook over je eigen oude foto's. We  staan met onze stand bij de Meestoof.

 

Sept 09     Open Monumentendag

sept 23      Excursie 

Nov           Keutjesavond.